Aveți o întrebare?
Întrebări frecvente
Acidul hipocloros este produs în mod natural de celulele albe din sânge și este o parte esențială a sistemului nostru imunitar. Acest proces se numește fagocitoză și este una dintre acțiunile cele mai simbiotice ale oamenilor – combaterea infecției, eliminarea agenților patogeni, dar fiind inerent inofensivă.
Atunci când este produs în afara corpului, utilizând tehnologia de activare electrochimică (ECA) și echipamente specializate, HOCI este o soluție de biocidă electrolizată, antimicrobiană, care inactivează agenții patogeni precum bacterii, viruși, spori și ciuperci.
HOCl este unul dintre cele mai naturale și eficiente biocide cunoscute de om. Eradicează toate bacteriile, micobacteriile, sporii, ciupercile, virușii – chiar și durul Clostridium difficile în 30 de secunde. Dezinfectează de multe ori mai bine decât înălbitorul și este 100% sigur de utilizat la animale și oameni.
Spre deosebire de multe formulări aplicate local, care ustură, irită sau agravează leziunile țesuturilor la locurile plăgii, HOCI nu are puternice astfel de efecte adverse.
HOCI este un produs al mecanismelor fiziologice normale din organism, care funcționează ca parte a răspunsului sănătos la rănire și recuperare. Nu există bule sau senzații de furnicături, ci doar un control constant liniștitor asupra procesului de vindecare, care devine rapid evident.
HOCl oxidează (explodează) peretele celular al tuturor agenților patogeni cauzând necroză (ruperea celulei) sau apoptoză (moarte celulară programată) și distrugându-le. Deși virușii nu sunt organisme vii din punct de vedere tehnic, și ei sunt distruși de HOCl.
Apă ionizată acidă, cunoscută în literatura de specialitate ca apă oxidată electrolizată (EOW), este produsă prin electroliza apei cu ajutorul unei soluții de NaCl la partea anodică.
Produsul rezultat este o soluție de acid hipocloros (HOCl) cu un pH între 3,5 si 6,5 și un ORP (potențial de oxido-reducere) pozitiv de +1000 mV până la +1600 mV. Această apă anodică conține caracteristici oxidante datorită unei varietăți de specii chimice (HOCl, O2-, etc.). Potențialul de reducere a oxidării (ORP) al apei ionizate puternic acide este un indicator al efectelor sale bactericide.
Acidul hipocloros este principalul agent în această apă, dar celelalte specii de radicali liberi sunt importante pentru activitatea sa terapeutică.
Poate că acesta este unul dintre motivele pentru care EOW este un antimicrobian eficient, chiar și cu doar 20 ppm la 60 ppm clor disponibil (HOCl / OCl-), spre deosebire de antimicrobienelor convenționale care pot conține clor la peste 200 ppm. Apă ionizată acidă este folosită pentru sterilizare, dezinfecție și igienizare.
În 1996, Ministerul japonez al Sănătății, Muncii și Bunăstării a aprobat mașinile producătoare de EOW ca dispozitive medicale pentru “spălarea mâinilor prin intervenție chirurgicală”. În anul următor au fost aprobate pentru “spălarea și dezinfectarea endoscoapelor antiseptice”. Cu toate acestea, utilizarea sa efectivă în domeniul medical nu este la fel de bine cunoscută.
Acest lucru a făcut din apa ionizată acidă un concept atractiv în industria alimentară, industria dentară și alte industrii care au nevoie de capacități de sterilizare. Unitățile de electroliză pentru utilizare pe scară largă sunt cunoscute ca generatoare de înălbitori.
Apa ionizată acidă este eficientă în uciderea agenților patogeni, de bacterii, de virusuri, de spori și alte microorganisme. Este interesant că este eficientă chiar și la concentrații relativ scăzute de HOCl.
Apa ionizată acidă are proprietăți puternice antimicrobiene. Înmuierea, împachetarea sau pulverizatul acestei ape pe diferite zone afectate (pe micoze ale unghiilor, ale piciorului sau alte condiții similare), va crește viteza de rezolvare a infectiilor microbiene externe.
Apa ionizată acidă se poate folosi ca și apă de gură sau gargară, pentru a distruge bacteriile din gura și gât, care cauzeaza infecții dentare, carii și dureri în gât. Apa ionizată acidă este eficientă pentru tăieturi minore și zgârieturi, cu scopul de a preveni infecția.
De asemenea, poate ajuta la oprirea sangerarii și la controlul durerii. Se pot adauga unul sau doi litri de apa ionizata puternic acidă la apa de la baie, pentru un efect tonifiant pentru întregul corp.
Apa ionizata puternic acidă este adesea folosită în unele spitale și restaurante pentru a reduce imprastierea germenilor. Este folosită la dezinfectarea echipamentului medical, pentru curățenie și spalarea mâinilor.
Poate fi folosită pentru a distruge bacteriile de pe alimente sau de pe ustensilele de bucătărie. Cel mai bine se păstrează într-o sticla închisă la culoare, la frigider.
Apă ionizată acidă este de până la 80 de ori mai eficientă în comparaţie cu un produs chimic. Elimină toate bacteriile cunoscute, ciuperci, drojdii, virusuri, fungi si spori. Cele mai multe bacterii patogene nu sunt în măsură să crească şi să se multiplice in solutiile acide şi sunt ucise la un pH scăzut.
În corpul uman, celulele albe din sânge produc în mod natural acid hipocloros ca primă formă de apărare împotriva bolilor şi a bacteriilor în organism. Acidul hipocloros este un biocid, ucide materiale organice.
Este aprobată pentru utilizare în prelucrarea produselor alimentare de către autorităţile americane şi europene de reglementare. Spre deosebire de dezinfectanţii tradiţionali şi a produselor chimice, apa ionizată acidă nu este toxică și iritantă pentru oameni, conform standardelor europene ca o soluţie bactericid şi fungicid:
• EN 1650: Antiseptice şi dezinfectante chimice utilizate în domeniul agro-alimentar şi în piaţa internă şi comunităţilor. Testarea cantitativă a suspensiei pentru evaluarea activităţii fungicide.
• EN 1276: Antiseptice şi dezinfectante chimice. Testarea cantitativă a suspensiei pentru evaluarea activităţii bactericide a antisepticelor şi dezinfectantelor chimice utilizate în domeniul agro-alimentar, în zonele interne şi instituţional.
• EN 1275: Antiseptice şi dezinfectante chimice. Testarea cantitativă a suspensiei pentru evaluarea activităţii antiseptice levuricide de bază şi a dezinfectantelor chimice.
• EN 13697: Antiseptice şi dezinfectante chimice. Testul cantitativ al non-poroase suprafeţe pentru evaluarea activităţii bactericide şi/sau a activităţii fungicide a dezinfectantelor chimice utilizate în domeniul agro-alimentar, în piaţa internă şi comunităţilor.
• EN 1040: Antiseptice şi dezinfectante chimice. Testarea cantitativă a suspensiei pentru evaluarea de bază antiseptice bactericide şi dezinfectante chimice.
Acidul hipocloros a fost aprobat de catre FDA si USDA pentru diverse utilizări medicale, produse alimentare şi este aprobat în conformitate cu 21 CFR 173.315 pentru contactul direct cu alimentele procesate.
Este aprobat pentru mai multe aplicaţii indirecte pentru contact cu produsele alimentare în conformitate cu 21 CFR 172.2105, 21 CFR 176.170 şi 21 CFR 177.2800.
Acesta este un dezinfectant autorizat care îndeplineşte 21 CFR 178.101, iar EPA a dat aprobarea, de asemenea, în conformitate cu 40 CFR 180.1054 pentru spălatul alimentelor crude, care urmează a fi consumate fără prelucrare.
Bacterii: Acinetobacter baumannii, Acinetobacter calcoaceticus, Bacillus cereus, Escherichia coli (0157), specii de Enterococcus (VRE), Helicobacter pylori, Lactobacillus brevis, monocytogenes, Legionella pneumophila, Micrococcus luteus, Micrococcus roseus, Mycobacterium avium-intracellulare, Mycobacterium bovis (TB) , Mycobacterium chelonae, Mycobacterium terrae, Mycobacterium tuberculosis (TBC), Mycobacterium xenopi, Mycobacterium smegmatis, Pseudomonas aeruginosa, Alcaligenes Pseudomonas, Pseudomonas fluorescens, Pseudomonas medocina, Pseudomonas putida, Pseudomonas stutzeri, Pseudomonas syringae, Staphylococcus aureus (MRSA), Samonella cholerasuis, Streptococcus faecalis
Endospori bacteriene: Bacillus cereus, Bacillus subtilis, Clostridium difficile, Clostridium sporogenes
Viruşii de tip: Adenovirus 4, Bacteriofag MS2, hepatita A si B (HAV), virusul herpes tip 1, HIV-1, gripa umană şi animală (inclusiv gripei aviare H5N1 şi H1N1 gripa porcină), MS2 virus, Norovirus Umane (Norwalk), Norovirus murine, orthopoxvirus, poliomielitic tip 1, tip poliomielitic 2, gripei aviare H5N1, H2N1, H3N2, H4N8, H5N2, H5N3, H5N9, H6N2, H9N2, a virusului bolii Newcastle, infectii Brochitus Virus.
Ciuperci: Aspergillus niger, Candida albicans, Trichophyton mentagrophytes